Chrupiące nachosy podawane wraz z gęstym dipem to jedna z najbardziej popularnych meksykańskich przekąsek. Na dobre zagościła w Polsce jako alternatywa dla chipsów. Nachosy to kawałki tortilli powstałe z mąki kukurydzianej, która nadaje przekąsce odpowiednią strukturę oraz charakterystyczną kruchość. Nachosy doskonale sprawdzają się na imprezach lub jako słona przekąska w ciągu dnia – także w wariantach smakowych. Idealną opcją będą np. nachosy z serem.
Nachosy i dipy – doskonały duet
Nachosy najlepiej smakują z dipami o wyrazistym smaku. Słone przekąski podawane są z sosami serowymi i warzywnymi. Najbardziej popularne są nachosy z serem, jednak chrupiącą przekąskę można również podawać z dipem czosnkowym, pomidorowym, awokado lub salsą. Nachosy można serwować również w naturalnej postaci lub z dodatkiem wyrazistych w smaku przypraw.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę