Hummus i pasty kanapkowe

Hummus

Pasty kanapkowe – ważny dodatek

Wszelkiego rodzaju pasty kanapowe mają za zadanie podnieść walory kanapek, przygotowywanych nieraz z większej liczby składników. Pasty mają z reguły gładką konsystencję, choć niektóre ręcznie krojone przybierają formę rozdrobnioną. Typowymi składnikami tego rodzaju posiłku są sery, wędliny, jaja na twardo, ryby lub mięso. Pasty kanapkowe w wersji wegańskiej przyrządzane są przede wszystkim z roślin strączkowych. Wszystkie pasty są dobrym dodatkiem zarówno do różnego rodzaju chleba, jak i krakersów oraz pieczywa chrupkiego.

Hummus – sos i pasta do pieczywa

Hummus to potrawa wywodząca się z Bliskiego Wschodu, ale obecnie bardzo popularna na całym świecie. Jest to rodzaj pasty do smarowania, przyrządzonej głównie z przetartej ciecierzycy lub innych roślin strączkowych. Często stosowanymi dodatkami do pasty jest tahini, czosnek, oliwa i sok z cytryny. Idealny hummus powinien mieć gładką konsystencję dającą się łatwo rozsmarować. Najczęściej jest spożywany z tradycyjnym pieczywem lub chlebkiem pita.

Kanapki z pastą rybną

Z rybą

Pasty rybne to świetny dodatek do lekkich przekąsek, w tym wieloskładnikowych kanapek i tartinek serwowanych na przyjęciach.
Dowiedz się więcej
Kanapki z pastą warzywną

Z warzywami

W wielu kuchniach świata pasty warzywne są stosowane nie tylko do kanapek, ale również jako składnik wypieków i dań głównych.

Dowiedz się więcej
Kanapki z pastą jajeczną ze szczypiorkiem

Z jajkiem

Kremowa, aromatyczna pasta jajeczna z przeróżnymi dodatkami świetnie pasuje do świeżego pieczywa i popularnych na przyjęciach przekąsek oraz przystawek.

Dowiedz się więcej
Hummus klasyczny

Hummus

Hummus klasyczny to pasta składająca się z gotowanej ciecierzycy, tahini, czosnku oraz przypraw zmiksowanych na gładką masę.a

Dowiedz się więcej
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO