Sorbety truskawkowe, cytrynowe i malinowe

Sorbet truskawkowy

Lody sorbet – idealny sposób na upały

Sorbet to rodzaj mrożonego deseru składającego się z soku lub posłodzonej wody oraz zmiksowanych miąższów owocowych. Lekkie lody sorbet są świetną alternatywą dla odpowiedników produkowanych na bazie śmietany lub mleka, dzięki czemu mogą być spożywane przez osoby uczulone na laktozę znajdującą się w nabiale. Do przygotowania sorbetów używa się świeżych lub mrożonych owoców, które po zmiksowaniu na gładką masę zostają rozrzedzone wodą albo sokiem.

Sorbet malinowy, truskawkowy i mieszany

Lody sorbet, bazujące na musach owocowych, w sezonie letnim cieszą się coraz większą popularnością, dlatego sklepy spożywcze i lokale gastronomiczne oferują szeroki wybór smaków. Do najbardziej popularnych należy sorbet malinowy, truskawkowy, mango oraz z nutą egzotyki (brzoskwinia-marakuja). W sprzedaży dostępne są małe opakowania do 0,5 l przeznaczone dla klientów indywidualnych lub lody sorbet w kuwetach 1 lub 5 l, kupowane głównie do gastronomii.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO