Biszkopty

Puszyste biszkopty

Co to są biszkopty?

Biszkopty to puszyste, delikatne ciasteczka, które powstają z kilku składników – mąki, jajek, skrobi ziemniaczanej i cukru. Ich przygotowywanie wymaga nieco wprawy, by przybrały odpowiednią strukturę. Oprócz tradycyjnych ciastek bardzo popularne są biszkopty na tort, które mogą być przełożone nadzieniem lub posypane makiem. Puszyste biszkopty można wykorzystywać w kuchni na naprawdę wiele sposobów.

Biszkopty na tort i inne wypieki

Biszkopty mogą występować w postaci małych ciasteczek oraz spodów do tortu. Dzięki gotowym produktom przygotowanie eleganckiego deseru nie zajmie wiele czasu. Gotowe spody biszkoptowe można przekładać różnymi kremami oraz dowolnie dekorować. Najpopularniejsze są biszkopty jasne oraz kakaowe.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO