Gumy są specyficznym rodzajem słodyczy, ponieważ służą wyłącznie do żucia. Ze względu na sposób produkcji, gumy do żucia dzieli się na pełne, drażerowane (czyli pokryte cienką warstwą masy cukrowej), nadziewane (np. syropem) oraz mieszane (np. drażerowana z nadzieniem). Produkty te dostępne są w różnych kształtach, jak listki, paski, drażetki lub kulki, oraz opakowaniach (torebki, tuby, blistry, plastikowe słoiki).
Guma do żucia bez cukru
Gumy do żucia charakteryzują się ogromną różnorodnością pod względem smaku, a największą popularnością cieszą się miętowe oraz owocowe (cytrynowa, pomarańczowa, truskawkowa). Każda guma do żucia bez cukru, choć w smaku jest słodka, nie powoduje przyrostu bakterii przyczyniających się do wystąpienia próchnicy, za to pomaga w utrzymaniu świeżego oddechu.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę