Czarna soczewica z warzywami

DANIE WEGETARIAŃSKIE

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,16kg
Aro soczewica czarna 5 kg
0,05kg
Cebula ultra bag
0,05kg
Czosnek
0,01kg
Kolendra cięta 250 g
0,10kg
MC fasola żółta 2,5 kg
0,05kg
MC fasola zielona cięta 2,5 kg
0,10kg
Pomidor  malinowy rzymski 500 g
0,01l
Aro olej rzepakowy
0,01kg
Pietruszka natka
Sól
Pieprz
Papryka Wędzona
Curry
Cynamon

CZas na gotowanie

Krok 1
Soczewicę płuczemy w zimnej wodzie, odcedzamy i odstawiamy na bok. Do garnka wlewamy dwa razy tyle wody, co soczewicy. Dodajemy sól i zagotowujemy.  Soczewicę wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy do momentu, aż będzie al dente.
Krok 2
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy przyprawę curry i mielony cynamon, i cały czas mieszamy. 
Krok 3
Cebulę kroimy w piórka, czosnek w plastry i podsmażamy przez ok. 2 min. 
Krok 4
Następnie dodajemy odmrożoną  fasolkę szparagową żółtą i zieloną i smażymy przez około 4 min.
Krok 5
Dodajemy ugotowaną czarną soczewicę, pomidora pokrojonego w dużą kostkę, posiekaną kolendrę i natkę pietruszki. 
Krok 6
Całość podsmażamy przez ok. 2 min., po czym doprawiamy solą, pieprzem i serwujemy.