Makaron Soba z polędwicą wołową, zielonymi warzywami i sosem Hoisin

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji4

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
4wiązki
Makaron Soba
200g
Polędwica wołowa
30g
Sos Hoisin
50ml
Olej rzepakowy
25ml
Olej lniany
60g
Kurki
50g
Cukinia
50g
Brokuł
3szt.
Szparagi zielone
40g
Seler naciowy
1pęczek
Dymka - mała
2ząbki
Czosnek
20g
Imbir korzeń
1szt.
Papryczka chilli - mała
40g
Papryka zielona
6-7szt.
Liście shiso
20g
Kiełki mizuny
10-12liści
Nasturcja
3szt.
Kwiat aksamitki
1szt.
Limonka
10g
Sezam ziarno
Sól do smaku

CZas na gotowanie

Krok 1
Oczyścić dokładnie kurki
Krok 2
Cukinie, seler naciowy, szparagi i dymkę pokroić pod skosem
Krok 3
Polędwicę wołową pokroić w paski
Krok 4
W osolonej wodzie ugotować makaron Soba (ok.2-3min.) następnie scedzić, ale nie wylewać wody z gotowania makaronu (będzie jeszcze wykorzystywana)
Krok 5
Czosnek, chilli i imbir drobno posiekać, a następnie połączyć z sosem Hoisin i z 60-70 ml wody z gotowania makaronu
Krok 6
W woku usmażyć warzywa, następnie dodać makaron i sos Hoisin z dodatkami, dokładnie wymieszać i doprawić solą
Krok 7
Na mocno rozgrzanej patelni usmażyć krótko polędwicę z kurkami
Krok 8
Sałaty, kiełki i kwiatki doprawić olejem lnianym, sokiem z limonki i solą
Krok 9
Wyłożyć na talerz makaron, następnie kurki z polędwicą, a obok sałatkę- całość obsypać sezamem