Makaron Soba z polędwicą wołową, zielonymi warzywami i sosem Hoisin

Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
4wiązki
Makaron Soba200g
Polędwica wołowa30g
Sos Hoisin50ml
Olej rzepakowy25ml
Olej lniany60g
Kurki50g
Cukinia50g
Brokuł3szt.
Szparagi zielone40g
Seler naciowy1pęczek
Dymka - mała2ząbki
Czosnek20g
Imbir korzeń1szt.
Papryczka chilli - mała40g
Papryka zielona6-7szt.
Liście shiso20g
Kiełki mizuny10-12liści
Nasturcja3szt.
Kwiat aksamitki1szt.
Limonka10g
Sezam ziarnoSól do smaku
CZas na gotowanie
Krok 1
Oczyścić dokładnie kurki
Krok 2
Cukinie, seler naciowy, szparagi i dymkę pokroić pod skosem
Krok 3
Polędwicę wołową pokroić w paski
Krok 4
W osolonej wodzie ugotować makaron Soba (ok.2-3min.) następnie scedzić, ale nie wylewać wody z gotowania makaronu (będzie jeszcze wykorzystywana)
Krok 5
Czosnek, chilli i imbir drobno posiekać, a następnie połączyć z sosem Hoisin i z 60-70 ml wody z gotowania makaronu
Krok 6
W woku usmażyć warzywa, następnie dodać makaron i sos Hoisin z dodatkami, dokładnie wymieszać i doprawić solą
Krok 7
Na mocno rozgrzanej patelni usmażyć krótko polędwicę z kurkami
Krok 8
Sałaty, kiełki i kwiatki doprawić olejem lnianym, sokiem z limonki i solą
Krok 9
Wyłożyć na talerz makaron, następnie kurki z polędwicą, a obok sałatkę- całość obsypać sezamem