Oranżady i napoje owocowe

Oranżada z lodem

Napoje owocowe w branży gastronomicznej

Napój owocowy jest produkowany na bazie soków rozcieńczonych w wodzie do przedziału od 0,1 do 25%. Zarówno gazowane, jak i niegazowane napoje po schłodzeniu działają orzeźwiająco, dlatego są produktami szczególnie popularnymi w sezonie letnim. W domowych warunkach lub lokalach gastronomicznych napój owocowy można otrzymać poprzez rozcieńczenie soku lub syropu w dużej ilości wody. Dla podniesienia walorów smakowych w swoim składzie napoje dostępne w sprzedaży mogą zawierać naturalne lub sztuczne substancje słodzące, witaminy oraz barwniki.

Oranżada w butelkach i tradycyjna

Oranżada to gazowany napój bezalkoholowy o słodkim, orzeźwiającym smaku. Jej najstarsza odmiana – oranżada tradycyjna – ma swoje początki w XVIII w. i zazwyczaj jest przygotowywana z wody, cukru oraz rozcieńczonego soku pomarańczowego. Wśród różnych smaków oraz kolorów w sprzedaży są również dostępne oranżady w proszku, które przed spożyciem należy rozpuścić w zimnej wodzie.

MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO