Sery żółte występują w wielu odmianach, a każda z nich charakteryzuje się unikalnym smakiem. Wspólną cechą produktów jest to, że są wyprodukowane z mleka krowiego. Żółte sery mogą być wzbogacane na przykład przyprawami czy ziołami. Najbardziej popularne sery w Polsce to: gouda, edamski, ementaler, tylżycki, salami, radamer, parmezan oraz cheddar. Każdy z serów różni się od siebie smakiem, wyglądem i zastosowaniem.
Żółte sery – zastosowanie w kuchni
Żółte sery to niezwykle uniwersalne produkty, które można dodawać do dań na ciepło i zimno. Chętnie wybierane przez konsumentów są sery żółte w plastrach, które doskonale nadają się na kanapki. Warto również zaopatrzyć się w sery żółte w kostkach – można je podzielić na małe kawałki i dodać do sałatki. Natomiast tarte sery żółte sprawdzą się do przygotowywania dań na ciepło.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę