Jednym z produktów spożywczych zyskujących popularność jest masło klarowane. Podczas obróbki termicznej odłączone zostają laktoza i woda, co sprawia, że masło mogą spożywać osoby z nietolerancją laktozy. Masło klarowane doskonale nadaje się do smażenia potraw na głębokim tłuszczu, np. pączków czy faworków. Równie dobrze sprawdza się jako produkt do pieczenia ciast.
Masło roślinne – dlaczego warto je jeść?
Wysokiej jakości masło roślinne jest korzystne dla zdrowia – zawiera dużo witamin i składników odżywczych. Niektórzy producenci wzbogacają skład o inne wartościowe substancje, takie jak olej lniany czy stanole roślinne. Dzięki dodatkowi masła w potrawach można uzyskać wyjątkowy, kremowy smak dania. Z tego względu jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnego oleju roślinnego.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę