Kotlet rybny z mixem sałat

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,05kg
Dorsz atlantycki tusza wędzona
0,05kg
Łosoś brzuszki wędzone
0,10kg
Aro fasola czerwona
0,01kg
Czosnek
0,10l
Olej rzepakowy Aro
0,05kg
Cebula
0,01kg
Kolendra
0,10kg
Mix sałat
Sól
Pieprz
Papryka chilli w proszku

CZas na gotowanie

Krok 1
Mięso łososia i dorsza grubo siekamy, fasolę rozgniatamy widelcem, a następnie łączymy z siekanymi rybami dokładnie mieszając.
Krok 2
Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Smażymy przez ok. 3 min. ciągle mieszając. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy do ostygnięcia. 
Krok 3
Po ostygnięciu dodajemy do mieszanki ryb i fasoli i mieszamy. 
Krok 4
Przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką chili w proszku. 
Krok 5
Następnie formujemy burgery i grillujemy na ruszcie lub patelni grillowej przez ok. 2-3 min z każdej strony. Po usmażeniu kładziemy na ręczniku papierowym, aby odsączyć tłuszcz. 
Krok 6
Podajemy na talerzu z miksem sałat.