boczki

Boczek

Wiele zalet boczku

Boczek to kawałek wieprzowiny, który bardzo łatwo rozpoznać, ponieważ składa się z charakterystycznych pasów mięsa i tłuszczu. Dzięki takiej budowie po pieczeniu lub smażeniu mięso pozostaje wilgotne i miękkie. Boczek można przyrządzić na wiele sposobów, doskonale smakuje zarówno na gorąco jak i na zimno, a przygotowana z niego wędzonka jest ważnym składnikiem wielu tradycyjnych zup czy potraw mięsno-warzywnych.

Jak wykorzystać boczek?

Wyjątkowy smak i zapach smażonego boczku sprawiają, że wiele osób nie wyobraża sobie bez niego śniadania. Nawet prosta jajecznica z dodatkiem niewielkiego kawałka wędzonki nabiera wyrazistości i wyjątkowego aromatu. Cienkie plastry boczku, usmażone na chrupko, są nie tylko częstym dodatkiem do kanapek lub burgerów, ale również stanowią smaczny akcent w warzywnych zupach-kremach. Dzięki kawałkom boczku lekkie sałatki stają się bardziej sycące, przez co mogą pełnić rolę szybkiej przekąski lub pełnowartościowego dania.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO