Kaszotto z kaszy gryczanej z orzechami włoskimi i parmezanem

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,15kg
Aro kasza gryczana
0,10kg
Pieczarka polska
0,05l
Aro olej rzepakowy
0,05kg
Cebula ultra bag
0,01kg
Czosnek
0,10kg
MC bulion drobiowy
0,01kg
Orzech włoski
0,01kg
MC grana padano tarty 1 kg
0,01kg
Aro masło
0,01kg
Natka pietruszki 
Sól
Pieprz
Bazylia suszona
Płatki chilli
Cukier

CZas na gotowanie

Krok 1
Pieczarki dokładnie czyścimy i kroimy w plastry. 
Krok 2
Orzechy włoskie prażymy na suchej patelni, następnie drobno siekamy. 
Krok 3
Cebulę kroimy w drobną kostkę a czosnek przeciskamy przez praskę. 
Krok 4
Na rozgrzaną patelnię z masłem wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Całość smażymy przez ok. 3 min. Następnie dodajemy suchą kaszę gryczaną i mieszając dalej smażymy przez ok. 3 min. 
Krok 5
Całość zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, aż kasza zmięknie, a cały płyn zostanie wchłonięty. Dodajemy orzechy włoskie i dokładnie mieszamy. 
Krok 6
Na koniec dodajemy łyżkę masła i starty parmezan oraz grubo posiekaną pietruszkę. Doprawiamy solą i pieprzem i ponownie mieszamy. 
Krok 7
Przed podaniem odstawić na 10 min. Podawać z posiekaną natką pietruszki.