Kaszotto z kaszy gryczanej z orzechami włoskimi i parmezanem
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
0,15kg
Aro kasza gryczana0,10kg
Pieczarka polska0,05l
Aro olej rzepakowy0,05kg
Cebula ultra bag0,01kg
Czosnek0,10kg
MC bulion drobiowy0,01kg
Orzech włoski0,01kg
MC grana padano tarty 1 kg0,01kg
Aro masło0,01kg
Natka pietruszki Sól
Pieprz
Bazylia suszona
Płatki chilli
Cukier
CZas na gotowanie
Krok 1
Pieczarki dokładnie czyścimy i kroimy w plastry.
Krok 2
Orzechy włoskie prażymy na suchej patelni, następnie drobno siekamy.
Krok 3
Cebulę kroimy w drobną kostkę a czosnek przeciskamy przez praskę.
Krok 4
Na rozgrzaną patelnię z masłem wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Całość smażymy przez ok. 3 min. Następnie dodajemy suchą kaszę gryczaną i mieszając dalej smażymy przez ok. 3 min.
Krok 5
Całość zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, aż kasza zmięknie, a cały płyn zostanie wchłonięty. Dodajemy orzechy włoskie i dokładnie mieszamy.
Krok 6
Na koniec dodajemy łyżkę masła i starty parmezan oraz grubo posiekaną pietruszkę. Doprawiamy solą i pieprzem i ponownie mieszamy.
Krok 7
Przed podaniem odstawić na 10 min. Podawać z posiekaną natką pietruszki.