Chrzan

Chrzan tarty

Chrzan tarty i jego zastosowanie

Od średniowiecza chrzan jest nieodłącznym elementem Świąt Wielkanocnych – jego walory doceniano wiele wieków temu, a korzeń stosowano głównie w celach leczniczych. Obecnie chrzan tarty używany jest przede wszystkim do przyprawiania potraw mięsnych, buraków ćwikłowych lub białego sera. Wytwarza się z niego także niektóre rodzaje musztardy, majonezów, kremów i różnorodnych sosów. Chrzan z dodatkami, np. gotowanym na twardo i drobno startym jajkiem, świetnie pasuje do kanapek, grillowanych mięs oraz pasztetów.

Chrzan smakowy

Delikatnie różowy chrzan z żurawiną to doskonała propozycja nie tylko na świąteczny stół, ale także jako przyprawa ulubionych mięs, białej kiełbasy oraz grillowanych dań. Słodko-kwaśna nuta dobrze pasuje również do wędzonych ryb i tradycyjnych domowych pieczeni. Z kolei delikatny chrzan śmietankowy stanowi doskonałą bazę aksamitnych dipów i sosów pasujących do potraw mięsnych oraz przekąsek.

MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO