Margaryna jest dobrą alternatywą dla tradycyjnego masła. Pomiędzy dwoma produktami istnieją pewne różnice. Przede wszystkim margaryna zawiera więcej zdrowych nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin i olejów roślinnych. Zdaniem wielu osób jest równie smaczna jak masło.
Margaryna roślinna – zastosowanie
Rozróżnia się dwa podstawowe rodzaje margaryn – w kostce i w kubku. Produkt w pierwszej wersji idealnie nadaje się do pieczenia, natomiast miękka margaryna przeznaczona jest do smarowania pieczywa. Margaryna roślinna wykorzystywana jest również do krótkiego smażenia w niskiej temperaturze (np. do jajecznicy), nadaje potrawom delikatny maślany smak i aromat. Margaryną roślinną można zastąpić masło i olej podczas przygotowywania różnorodnych dań.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę