MArgaryna roślinna

Margaryna

Czym różni się margaryna od masła?

Margaryna jest dobrą alternatywą dla tradycyjnego masła. Pomiędzy dwoma produktami istnieją pewne różnice. Przede wszystkim margaryna zawiera więcej zdrowych nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin i olejów roślinnych. Zdaniem wielu osób jest równie smaczna jak masło.

Margaryna roślinna – zastosowanie 

Rozróżnia się dwa podstawowe rodzaje margaryn – w kostce i w kubku. Produkt w pierwszej wersji idealnie nadaje się do pieczenia, natomiast miękka margaryna przeznaczona jest do smarowania pieczywa. Margaryna roślinna wykorzystywana jest również do krótkiego smażenia w niskiej temperaturze (np. do jajecznicy), nadaje potrawom delikatny maślany smak i aromat. Margaryną roślinną można zastąpić masło i olej podczas przygotowywania różnorodnych dań.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO