Kawa ziarnista

Filiżanka kawy i ziarna kawy

Kawa ziarnista do zmielenia

Kawa w ziarnach ma wielu zwolenników na całym świecie, a mielenie ziaren może być prawdziwym rytuałem dla wielbicieli kawy przygotowywanej samodzielnie. Stopień zmielenia ziaren jest dostosowany do sposobu jej parzenia. Zasada jest prosta – im dłuższy czas parzenia, tym ziarna powinny być grubiej zmielone. Aby zmielić ziarna na pożądaną grubość, wystarczy sięgnąć po elektryczny lub żarnowy młynek. Najlepsze kawy ziarniste pozwolą przygotować ten napój zgodnie ze sztuką nawet w domowych warunkach.

Kawa ziarnista do ekspresu

Kawa ziarnista do ekspresu powinna być drobno zmielona. Jednak w przypadku niektórych ekspresów nie ma konieczności wcześniejszego mielenia ziaren. Wystarczy wsypać odpowiednią ilość do ekspresu, by po kilku chwilach uzyskać aromatyczny napój. Kawa ziarnista powinna odznaczać się wysoką jakością – uważa się, że najlepsza kawa ziarnista pochodzi z Ameryki Południowej i Południowo-Wschodniej Azji.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO