Ceviche z łososia

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji3

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,30kg
Łosoś
0,15kg
Krewetki
0,025kg
Czosnek
0,04kg
Natka pietruszki
0,24kg
Pomarańcza
0,16kg
Cytryna
0,08kg
Limonka
0,05l
Wino białe
0,10kg
Masło
0,002kg
Sól

CZas na gotowanie

Krok 1
W pojemniku połączyć sok z cytryn, szczyptę soli, wino, posiekaną natkę i pokrojonego w cienkie plastry łososia. Wymieszać, odstawić na co najmniej 3 godz.
Krok 2
Masło roztopić na patelni, dodać oczyszczone i obrane krewetki, posiekany czosnek i odrobinę soli – zdjąć z ognia.
Krok 3
Plastry zamarynowanego łososia układać na przemian z odcedzonymi z masła krewetkami oraz filetami z cytrusów.

Wojciech Harapkiewicz

Szef kuchni restauracji babinicz W kompleksie dworzysko w szczawnie-zdroju, Szef kuchni tradycyjnej przewodnika gault&millau, Ambasador marek makro: chef, premium i professional. Pracuje na trzecią czapkę kucharską Przewodnika Gault&Millau.Szef kuchni restauracji babinicz W kompleksie dworzysko w szczawnie-zdroju, Szef kuchni tradycyjnej przewodnika gault&millau, Ambasador marek makro: chef, premium i professional. Pracuje na trzecią czapkę kucharską Przewodnika Gault&Millau.