Czarna soczewica z bobem

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,07kg
Czarna soczewica MC
0,02kg
Bób mrożony MC
0,001kg
Papryczka chili
0,04l
Olej Aro
0,01kg
Oliwki  drylowane Aro
0,002kg
Seler naciowy
0,02kg
Cebula czerwona
0,01kg
Trawa cytrynowa świeża
0,005kg
Bazylia czerwona świeża MC
0,002kg
Lubczyk świeży MC
0,002kg
Kolendra świeża MC
Sól
Czarny pieprz

CZas na gotowanie

Krok 1
Soczewicę wypłukać w zimnej wodzie , następnie gotować w wrzącej z dodatkiem soli , bób ugotować wystudzić obrać .
Krok 2
Na rozgrzanej patelni z olejem zrumienić drobno posiekaną cebulę czerwoną, następnie dodać drobno posiekany seler naciowy , trawę cytrynową, oliwki czarne , papryczkę chili ,obrany ugotowany wcześniej bób , pokrojony na połówki.
Krok 3
Ugotowaną soczewicę , przyprawy i całość wymieszać i podgrzewać przez około 5 minut.
Krok 4
Następnie dodać posiekany świeży lubczyk i bazylię czerwona i kolendrę, wymieszać i od razu serwować .
Krok 5
Jeśli chcemy bardzo szybko ugotować soczewicę można ją namoczyć w wodzie kilka godzin wcześniej przed przygotowaniem dania.