Czarna soczewica z bobem

Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
0,07kg
Czarna soczewica MC0,02kg
Bób mrożony MC0,001kg
Papryczka chili0,04l
Olej Aro0,01kg
Oliwki drylowane Aro0,002kg
Seler naciowy0,02kg
Cebula czerwona0,01kg
Trawa cytrynowa świeża0,005kg
Bazylia czerwona świeża MC0,002kg
Lubczyk świeży MC0,002kg
Kolendra świeża MCSól
Czarny pieprz
CZas na gotowanie
Krok 1
Soczewicę wypłukać w zimnej wodzie , następnie gotować w wrzącej z dodatkiem soli , bób ugotować wystudzić obrać .
Krok 2
Na rozgrzanej patelni z olejem zrumienić drobno posiekaną cebulę czerwoną, następnie dodać drobno posiekany seler naciowy , trawę cytrynową, oliwki czarne , papryczkę chili ,obrany ugotowany wcześniej bób , pokrojony na połówki.
Krok 3
Ugotowaną soczewicę , przyprawy i całość wymieszać i podgrzewać przez około 5 minut.
Krok 4
Następnie dodać posiekany świeży lubczyk i bazylię czerwona i kolendrę, wymieszać i od razu serwować .
Krok 5
Jeśli chcemy bardzo szybko ugotować soczewicę można ją namoczyć w wodzie kilka godzin wcześniej przed przygotowaniem dania.