Mule z boczkiem

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji5

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
1,00kg
Mule
0,10kg
Masło
0,05kg
Boczek
0,05kg
Natka pietruszki
0,10kg
Bułka tarta
0,05kg
Groszek cukrowy 
0,10kg
Cytryna

CZas na gotowanie

Krok 1
Mule otworzyć.
Krok 2
Masło wymieszać ze skórką otartą z cytryny. Dodać sok z połowy cytryny, pietruszkę oraz drobno posiekany boczek.
Krok 3
Gotowy farsz ułożyć na mięsie muli. Posypać bułką tartą. Piec około 5 min w temp. 180ºC w piekarniku lub na grillu.
Krok 4
Groszek zblanszować, przekroić na pół i ułożyć na talerzu w kształcie koła, tak aby były widoczne nasiona.
Krok 5
Gotowe mule wyjąć i przyprawić przygotowanym wcześniej boczkiem z bułką tartą i natką pietruszki.

Przepis przygotował Krzysztof Kopciński

Pastry chef w N31 Restaurant & Bar by Robert Sowa. Doświadczenie zdobywał w Stanach Zjednoczonych by po powrocie szefować kolejno w cukierni Lukullus, restauracji Amber Room pod opieką Wojciecha Modesta Amaro oraz w restauracji Tamka 43.