Poutine z wołowiną
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
2500g
Policzek wołowy (Szarpana wołowina)60ml
Sos Worcester (Szarpana wołowina)20g
Cukier trzcinowy (Szarpana wołowina)30g
Koncentrat pomidorowy (Szarpana wołowina)10g
Pieprz czarny (Szarpana wołowina)Sól do smaku (Szarpana wołowina)
3l
Bulion wołowy (Szarpana wołowina)200g
Cebula (Szarpana wołowina)Majonez (Majonez mango)
Pulpa mango (Majonez mango)
CZas na gotowanie
Szarpana wołowina (pulled beef):
Krok 1
Policzek natrzyj solą oraz cukrem, dopraw pieprzem i sosem Worcester.
Krok 2
Zamarynowane mięso zostawiamy w lodówce na min. 12h.
Krok 3
Po tym czasie mięso obsmażamy razem z cebulą pokrojoną w pióra i wrzucamy do gotującego się wywaru.
Krok 4
Gotujemy do momentu aż włókna będą rozchodziły się pod lekkim naporem widelca.
Krok 5
Sos zlewamy i osobno redukujemy z przesmażonym koncentratem pomidorowym.
Krok 6
Mięso rozdrabniamy i dodajemy do sosu, doprawiamy solą i pieprzem.
Majonez mango:
Mieszamy majonez z pulpą mango w równych proporcjach.