Checklist for opening a Restaurant
In our „How to open a restaurant“ series, you will find the most important elements for setting your business up for success. Discover our ultimate checklist to get started with your restaurant!
CZEGO DOWIESZ SIĘ Z TEGO ARTYKUŁU
15 kroków do sukcesu!
1. Analiza rynku pod kątem otwarcia restauracji
2. Koncepcja restauracji
3. Tożsamość marki
4. Biznesplan
5. Finanse
6. Lokalizacja
7. licencje i zezwolenia
8. Lokalny dostawca żywności
9. Sprzęt i system POS
10. Personel
11. Pojawienie się w Internecie
12. Strategia marketingowa
13. MENU
14. Usługa dostawy
15. Wstępne i wielkie otwarcie
16. FAQ – Lista kontrolna otwierania restauracji
Lista kontrolna pomoże ci wprowadzić większą strukturę i porządek w proces dnia otwarcia i dni, które następują. W ten sposób otwarcie może przebiegać płynnie.
Tak, lista kontrolna przed otwarciem może pomóc Ci zaoszczędzić pieniądze. To sposób na dobry przegląd potrzebnych rzeczy.
Podczas wielkiego otwarcia nacisk kładziony jest na przyciąganie uwagi. Oszczędza się mniej pieniędzy, a więcej inwestuje się w marketing i branding. Podczas wielkiego otwarcia należy zadbać o to, aby popełniono jak najmniej błędów, ponieważ są one bardziej zauważalne i mogą prowadzić do złego pierwszego wrażenia.