Przetwory i delikatesy rybne

Przetwory i delikatesy rybne

Wyśmienite przetwory rybne

Przetwory z ryb to nie tylko doskonały sposób na przedłużenie świeżości mięsa, ale także nadanie im pożądanego, często zaskakującego smaku. Ryby zamknięte w konserwach lub słoikach smakują doskonale zarówno ze świeżym pieczywem, jak i jako dodatek do złożonych potraw warzywnych. Na przykład ze śledzi w słonej zalewie można przyrządzić przekąski w wielu wariantach, a tuńczyk w zalewie jest idealnym składnikiem lekkostrawnej sałatki ze świeżych warzyw. Za przetwory rybne uważa się także m.in. paluszki z ryb, surimi, buliony oraz sosy rybne, które są chętnie wykorzystywane w daniach kuchni azjatyckiej. 

Popularne przetwory z ryb

W Polsce przetwory rybne cieszą się dużą popularnością. Znany paprykarz szczeciński jest mieszanką mięsa, ryżu, warzyw oraz koncentratu pomidorowego i może być spożywany zarówno na gorąco, jak i w formie schłodzonej pasty do pieczywa. W wielu restauracjach często wybieraną przystawką są ryby w galarecie, rolmopsy oraz pasty. Prawdziwym delikatesem wśród tego typu przetworów są kabanosy rybne, wyróżniające się wyrazistym smakiem.
Śledzie

Śledzie

Śledź jest bardzo popularną rybą w Polsce. Na rynku znajdziemy różne wersje tego produktu: śledzie marynowane, śledzie w occie, śledzie w śmietanie czy śledzie w oleju. Asortyment naszej hurtowni zawiera bogaty wybór tych ryb od renomowanych producentów.
Dowiedz się więcej
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę
Odkryj marki MAKRO