Gofr z wędzonym pstrągiem

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji5

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
170g
Mąka pszenna tortowa ARO
200ml
Mleko
70ml
Woda gazowana
50g
Masło ARO
3szt.
Jajka ARO
5g
Proszek do pieczenia ARO
Sól
100g
Pstrąg wędzony MC
10g
Koperek świeży MC
100g
Awokado MC
20g
Sok z limonki
1ząbek
Czosnek MC
10g
Cebula czerwona MC
Pieprz

CZas na gotowanie

Krok 1
Mąkę przesiewamy do miski.
Krok 2
Masło rozpuszczamy.
Krok 3
Z jajek oddzielamy żółtko od białka. Następnie żółtka, wraz z reszta składników dorzucamy do miski z mąka. Miksujemy na gładka masę.
Krok 4
Białka ubijamy na sztywna pianę z szczyptą soli.
Krok 5
Delikatnie łączymy białka z powstała masą.
Krok 6
Smażymy gofry w rozgrzanej gofrowincy przez 6-7min.
Krok 7
Obieramy awokado z skórki i pozbywamy się pestki.
Krok 8
Obrane awokado miksujemy albo ucieramy widelcem. Skrapiamy sokiem z limonki.
Krok 9
Cebule czerwona i czosnek obieramy i siekamy w drobną kostkę. Następnie łączymy z awokado. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 10
Gotowym guacamole smarujemy gofra a następnie kładziemy na nim wędzonego pstrąga i kładziemy świeży koperek.