Gofr z wędzonym pstrągiem

Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
170g
Mąka pszenna tortowa ARO200ml
Mleko70ml
Woda gazowana50g
Masło ARO3szt.
Jajka ARO5g
Proszek do pieczenia AROSól
100g
Pstrąg wędzony MC10g
Koperek świeży MC100g
Awokado MC20g
Sok z limonki1ząbek
Czosnek MC10g
Cebula czerwona MCPieprz
CZas na gotowanie
Krok 1
Mąkę przesiewamy do miski.
Krok 2
Masło rozpuszczamy.
Krok 3
Z jajek oddzielamy żółtko od białka. Następnie żółtka, wraz z reszta składników dorzucamy do miski z mąka. Miksujemy na gładka masę.
Krok 4
Białka ubijamy na sztywna pianę z szczyptą soli.
Krok 5
Delikatnie łączymy białka z powstała masą.
Krok 6
Smażymy gofry w rozgrzanej gofrowincy przez 6-7min.
Krok 7
Obieramy awokado z skórki i pozbywamy się pestki.
Krok 8
Obrane awokado miksujemy albo ucieramy widelcem. Skrapiamy sokiem z limonki.
Krok 9
Cebule czerwona i czosnek obieramy i siekamy w drobną kostkę. Następnie łączymy z awokado. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 10
Gotowym guacamole smarujemy gofra a następnie kładziemy na nim wędzonego pstrąga i kładziemy świeży koperek.