Wołowina z woka z warzywami i makaronem chińskim
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
0,15kg
Mięso wołowe drobne0,10kg
Tao tao makaron chiński0,07kg
MC mieszanka chińska0,02l
Ha sos ostrygowy0,01kg
Imbir0,01kg
Czosnek0,01kg
Aro olej rzepakowy0,01l
sólpieprz
bazylia suszona
płatki chilli
cukier
CZas na gotowanie
Krok 1
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja załączoną na opakowaniu.
Krok 2
Imbir i czosnek drobno siekamy. Następnie wrzucamy do patelni z rozgrzanym olejem i smażymy przez ok. 2 min.
Krok 3
Dodajemy drobno pokrojone mięso i mieszając od czasu do czasu smażymy, aż mięso się zarumieni.
Krok 4
Następnie dodajemy mix warzyw, makaron oraz sos ostrygowy i całość gotujemy pod przykryciem przez ok. 4 min.
Krok 5
Danie podajemy na ciepło.