Wołowina z woka z warzywami i makaronem chińskim

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,15kg
Mięso wołowe drobne
0,10kg
Tao tao makaron chiński
0,07kg
MC mieszanka chińska
0,02l
Ha sos ostrygowy
0,01kg
Imbir
0,01kg
Czosnek
0,01kg
Aro olej rzepakowy
0,01l
sól
pieprz
bazylia suszona
płatki chilli
cukier

CZas na gotowanie

Krok 1
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja załączoną na opakowaniu. 
Krok 2
Imbir i czosnek drobno siekamy. Następnie wrzucamy do patelni z rozgrzanym olejem i smażymy przez ok. 2 min. 
Krok 3
Dodajemy drobno pokrojone mięso i mieszając od czasu do czasu smażymy, aż mięso się zarumieni. 
Krok 4
Następnie dodajemy mix warzyw, makaron oraz sos ostrygowy i całość gotujemy pod przykryciem przez ok. 4 min. 
Krok 5
Danie podajemy na ciepło.