Stek z kalafiora z kaszą jaglaną, rodzynkami i pestkami dyni
DANIE WEGETARIAŃSKIE, GLUTEN FREE
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
0,20kg
Kalafior kal. 8 polska0,15kg
Aro kasza jaglana0,05kg
MC rodzynki sułtańskie0,01kg
MC pestki dyni0,02l
Aro oliwa 0,02kg
Aro masło extrasól
pieprz
kumin
papryka wędzona
papryka słodka
CZas na gotowanie
Krok 1
Kalafiora myjemy, obieramy z listków i kroimy w grube plastry.
Krok 2
Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją załączoną na opakowaniu.
Krok 3
W miseczce mieszamy wszystkie przyprawy.
Krok 4
Kalafiora kładziemy na blaszce do pieczenia, smarujemy oliwą i posypujemy mieszanką przypraw. Następnie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i pieczemy przez ok. 15 min.
Krok 5
Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy pestki dyni oraz rodzynki i smażymy około 1 minuty, po czym dodajemy masło i listki kalafiora. Całość mieszamy i odstawiamy na bok.
Krok 6
Kalafiora podajemy na ciepło z kaszą jaglaną, rodzynkami i pestkami dyni.