Stek z kalafiora z kaszą jaglaną, rodzynkami i pestkami dyni

DANIE WEGETARIAŃSKIE, GLUTEN FREE

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,20kg
Kalafior kal. 8 polska
0,15kg
Aro kasza jaglana
0,05kg
MC rodzynki sułtańskie
0,01kg
MC pestki dyni
0,02l
Aro oliwa 
0,02kg
Aro masło extra
sól
pieprz
kumin
papryka wędzona
papryka słodka 

CZas na gotowanie

Krok 1
Kalafiora myjemy, obieramy z listków i kroimy w grube plastry.  
Krok 2
Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją załączoną na opakowaniu.
Krok 3
W miseczce mieszamy wszystkie przyprawy.
Krok 4
Kalafiora kładziemy na blaszce do pieczenia, smarujemy oliwą i posypujemy mieszanką przypraw. Następnie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i pieczemy przez ok. 15 min. 
Krok 5
Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy pestki dyni oraz rodzynki i smażymy około 1 minuty, po czym dodajemy masło i listki kalafiora. Całość mieszamy i odstawiamy na bok.
Krok 6
Kalafiora podajemy na ciepło z kaszą jaglaną, rodzynkami i pestkami dyni.