Schab pieczony z warzywami i paluszkami mozzareli

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji10

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
2kg
Schab bez kości
1kg
Paluszki mozzarela panierowane
0,1l
Sos pieczeniowy
1kg
Warzywa grilowane
0,1kg
Natka pietruszki
sól
pieprz

CZas na gotowanie

Krok 1
Paluszki mozzarelli oraz sos przygotowujemy zgodnie z instrukcją załączoną na opakowaniach.
Krok 2
Warzywa grillowane wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 C. przez ok. 6 min. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3
Schab oczyszczamy, przyprawiamy solą następnie przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do tem. 160C. i pieczemy przez o około 20 minut.
Krok 4
Natkę pietruszki grubo siekamy. 
Krok 5
Schab podajemy z sosem, warzywami oraz paluszkami mozzarelli.