Schab pieczony z warzywami i paluszkami mozzareli
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
2kg
Schab bez kości1kg
Paluszki mozzarela panierowane0,1l
Sos pieczeniowy1kg
Warzywa grilowane0,1kg
Natka pietruszkisól
pieprz
CZas na gotowanie
Krok 1
Paluszki mozzarelli oraz sos przygotowujemy zgodnie z instrukcją załączoną na opakowaniach.
Krok 2
Warzywa grillowane wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 C. przez ok. 6 min. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3
Schab oczyszczamy, przyprawiamy solą następnie przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do tem. 160C. i pieczemy przez o około 20 minut.
Krok 4
Natkę pietruszki grubo siekamy.
Krok 5
Schab podajemy z sosem, warzywami oraz paluszkami mozzarelli.