Sałatka ryżowa z kurczakiem

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji10

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
1,7kg
Mięso z kurczaka kebab
0,8kg
Ryż brązowy
1,4kg
Warzywa ratatouille
0,1l
Sos ogrodowy
0,1l
Olej rzepakowy
0,1kg
Kolendra
sól
pieprz

CZas na gotowanie

Krok 1
Ryż oraz sos ogrodowy przygotowujemy zgodnie z instrukcją załączoną na opakowaniu.
Krok 2
Mięso z kurczaka podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem przez około 3-4 min. Następnie dodajemy warzywa i kontynuujemy smażenie przez kolejne 5 min.
Krok 3
Na spód miski wsypujemy ryż, a następnie warzywa i podsmażonego kurczaka.
Krok 4
Całość podajemy z sosem ogrodowym i posiekaną kolendrą.