Sałatka a'la cezar z kurczakiem, boczkiem i grzankami

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji10

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
1kg
Kurczak pieczony
0,5kg
Boczek plastry
0,4kg
Grzanki
0,1kg
Kapary
0,2l
Olej
0,3l
Sos cezar
0,1kg
Ser dojrzewający
1kg
Sałata rzymska
sól
pieprz

CZas na gotowanie

Krok 1
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni, następnie dodajemy kurczaka oraz kapary i kontynuujemy smażenie przez około 3-4 min.
Krok 2
Sałatę płuczemy i dzielimy na mniejsze kawałki, po czym przekładamy do półmiska i mieszamy z sosem cezar.
Krok 3
Gotową sałatkę podajemy z kurczakiem, boczkiem, kaparami i grzankami oraz tartym parmezanem.