Policzki wieprzowe z gnocchi szpinakowym

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,18kg
Policzki wieprzowe map
0,15kg
Il poeta gnocchi 2kg szpinak 
0,20kg
Wywar warzywny MC
0,1kg
Śmietana spożywcza
0,05kg
Cebula
0,18kg
Szpinak MC Liście
sól morska
czarny pieprz
majeranek
tymianek
cukier do smaku

CZas na gotowanie

Krok 1
Policzki wieprzowe oczyszczamy i zostawiamy w solance przez 6 godzin. 
Krok 2
Po upływie 6 godzin policzki myjemy i umieszczamy w wywarze warzywnym, a następnie gotujemy przez ok 1 godzinę, aż staną się miękkie. 
Krok 3
Gnocchi gotujemy w osolonej wodzie przez ok 6-8 min. 
Krok 4
Po ugotowaniu policzków przecedzamy wywar. 
Krok 5
Cebulę podsmażamy na patelni, dodajemy wywar oraz śmietanę, redukujemy o połowę i dodajemy szpinak.
Krok 6
Dodajemy gnocchi.
Krok 7
Policzki podsmażamy na patelni i serwujemy na gnocchi z sosem szpinakowym.