Policzki wieprzowe z gnocchi szpinakowym
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
0,18kg
Policzki wieprzowe map0,15kg
Il poeta gnocchi 2kg szpinak 0,20kg
Wywar warzywny MC0,1kg
Śmietana spożywcza0,05kg
Cebula0,18kg
Szpinak MC Liściesól morska
czarny pieprz
majeranek
tymianek
cukier do smaku
CZas na gotowanie
Krok 1
Policzki wieprzowe oczyszczamy i zostawiamy w solance przez 6 godzin.
Krok 2
Po upływie 6 godzin policzki myjemy i umieszczamy w wywarze warzywnym, a następnie gotujemy przez ok 1 godzinę, aż staną się miękkie.
Krok 3
Gnocchi gotujemy w osolonej wodzie przez ok 6-8 min.
Krok 4
Po ugotowaniu policzków przecedzamy wywar.
Krok 5
Cebulę podsmażamy na patelni, dodajemy wywar oraz śmietanę, redukujemy o połowę i dodajemy szpinak.
Krok 6
Dodajemy gnocchi.
Krok 7
Policzki podsmażamy na patelni i serwujemy na gnocchi z sosem szpinakowym.