Pieczony morszczuk z fasolą szpinakiem i chorizo
GLUTEN FREE
![](https://cdn.metro-online.com/-/media/Project/MCW/PL_Makro/zdjecia-przepisy-inspiracje-receptury/Zbiorczy-folder/Pieczony_morszczuk_z_fasol_szpinakiem_i_chorizo.jpg?rev=249408a5310b40f49506bb20d8cdf51a&w=1392&hash=520A2BCC1DA63A1D8F0EF44EBF40C085)
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
0,18kg
MC morszczuk filet B/s0,05ml
Cebula ultra bag 1 kg0,01l
Aro olej rzepakowy0,1kg
Aro szpinak siekany porcjowany0,05kg
Aro fasola biała 0,05kg
Aro fasola czerwona0,04kg
MC chorizo0,05kg
MC bulion drobiowy0,01kg
Pietruszka natkasól
pieprz
papryka wędzona
CZas na gotowanie
Krok 1
Na patelnię z rozgrzanym olejem dodajemy posiekaną cebulę oraz chorizo i smażymy przez ok. 5 min., aż chorizo wypuści wszystkie soki.
Krok 2
Blachę do pieczenia wykładamy folią, przecieramy odrobiną oleju i kładziemy rybę na wierzchu. Doprawiamy i posypujemy wędzoną papryką i skrapiamy olejem. Następnie pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez ok 5-7 min.
Krok 3
Do patelni z cebulą i chorizo dodajemy fasolę oraz rozmrożony szpinak.
Krok 4
Gotujemy pod przykryciem przez ok. 3 min., a następnie wlewamy wywar drobiowy i redukujemy o połowę.
Krok 5
Całość serwujemy na ciepło z posiekaną natką pietruszki.