Pieczony morszczuk z fasolą szpinakiem i chorizo

GLUTEN FREE

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,18kg
MC morszczuk filet B/s
0,05ml
Cebula ultra bag 1 kg
0,01l
Aro olej rzepakowy
0,1kg
Aro szpinak siekany porcjowany
0,05kg
Aro fasola biała 
0,05kg
Aro fasola czerwona
0,04kg
MC chorizo
0,05kg
MC bulion drobiowy
0,01kg
Pietruszka natka
sól
pieprz
papryka wędzona

CZas na gotowanie

Krok 1
Na patelnię z rozgrzanym olejem dodajemy posiekaną cebulę oraz chorizo i smażymy przez ok. 5 min., aż chorizo wypuści wszystkie soki. 
Krok 2
Blachę do pieczenia wykładamy folią, przecieramy odrobiną oleju i kładziemy rybę na wierzchu. Doprawiamy i posypujemy wędzoną papryką i skrapiamy olejem. Następnie pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez ok 5-7 min. 
Krok 3
Do patelni z cebulą i chorizo dodajemy fasolę oraz rozmrożony szpinak. 
Krok 4
Gotujemy pod przykryciem przez ok. 3 min., a następnie wlewamy wywar drobiowy i redukujemy o połowę. 
Krok 5
Całość serwujemy na ciepło z posiekaną natką pietruszki.