Penne z tuńczykiem, kaparami i czarnymi oliwkami
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
0,13kg
Aro tuńczyk0,02kg
Kapary 0,13kg
MC makaron penne 0,02kg
MC oliwki czarne 0,01kg
MC bazylia0,01kg
Czosnek1l
Aro oliwa0,01kg
Aro ser twardysól
pieprz
CZas na gotowanie
Krok 1
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją załączoną na opakowaniu.
Krok 2
Czosnek, bazylię i oliwę z oliwek wkładamy do wysokiego naczynia i blendujemy przez ok. 3-4 min. aż uzyskamy sos.
Krok 3
Oliwki i kapary drobno siekamy.
Krok 4
Makaron i sos wrzucamy na patelnie i podsmażamy na małym ogniu przez ok. 2 min., następnie dodajemy kapary i oliwki oraz rozdrobnionego tuńczyka. Całość mieszamy i kontynuujemy smażenie przez ok. 3 min.
Krok 5
Danie serwujemy na ciepło z grubo tartym serem.