Penne z tuńczykiem, kaparami i czarnymi oliwkami

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,13kg
Aro tuńczyk
0,02kg
Kapary 
0,13kg
MC makaron penne 
0,02kg
MC oliwki czarne 
0,01kg
MC bazylia
0,01kg
Czosnek
1l
Aro oliwa
0,01kg
Aro ser twardy
sól
pieprz

CZas na gotowanie

Krok 1
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją załączoną na opakowaniu.
Krok 2
Czosnek, bazylię i oliwę z oliwek wkładamy do wysokiego naczynia i blendujemy przez ok. 3-4 min. aż uzyskamy sos. 
Krok 3
Oliwki i kapary drobno siekamy.
Krok 4
Makaron i sos wrzucamy na patelnie i podsmażamy na małym ogniu przez ok. 2 min., następnie dodajemy kapary i oliwki oraz rozdrobnionego tuńczyka. Całość mieszamy i kontynuujemy smażenie przez ok. 3 min. 
Krok 5
Danie serwujemy na ciepło z grubo tartym serem.