Penne rigate z pesto migdałowym i serem ricotta
DANIE WEGETARIAŃSKIE
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
0,15kg
MC penne rigate 5kg0,05kg
Ser ricotta0,01kg
Czosnek 1kg0,01l
Aro oliwa ev 1l0,02kg
MC bazylia0,01kg
MC migdały sól
pieprz
bazylia suszona
płatki chilli
cukier
CZas na gotowanie
Krok 1
W dużym garnku zagotowujemy wodę i gotujemy makaron al dente.
Krok 2
Przygotowujemy pesto - w wysokim naczyniu używając blendera miksujemy liście bazyli, czosnek, migdały oraz oliwę.
Krok 3
Do pesto dodajemy ser ricotta.
Krok 4
Makaron przekładamy na patelnie i dodajemy sos.
Krok 5
Całość zagotowujemy mieszając od czasu do czasu.
Krok 6
Makaron dekorujemy liśćmi bazylii i podajemy gorący.