Penne rigate z pesto migdałowym i serem ricotta

DANIE WEGETARIAŃSKIE

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,15kg
MC penne rigate 5kg
0,05kg
Ser ricotta
0,01kg
Czosnek 1kg
0,01l
Aro oliwa ev 1l
0,02kg
MC bazylia
0,01kg
MC migdały 
sól
pieprz
bazylia suszona
płatki chilli
cukier

CZas na gotowanie

Krok 1
W dużym garnku zagotowujemy wodę i gotujemy makaron al dente.
Krok 2
Przygotowujemy pesto - w wysokim naczyniu używając blendera miksujemy liście bazyli, czosnek, migdały oraz oliwę.
Krok 3
Do pesto dodajemy ser ricotta. 
Krok 4
Makaron przekładamy na patelnie i dodajemy sos.
Krok 5
Całość zagotowujemy mieszając od czasu do czasu. 
Krok 6
Makaron dekorujemy liśćmi bazylii i podajemy gorący.