Mintaj zapiekany w porach
GLUTEN FREE
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
0,18kg
Aro mintaj filet b/s0,08kg
MC por krojony0,01kg
Czosnek 1kg0,03kg
Aro ser żółty edamski0,03kg
Papryka słodka mix0,01kg
Aro jaja0,1kg
Aro śmietanka UHT 12%0,01kg
MC natka pietruszki0,1kg
MC ziemniak sałatkowy sól
pieprz
bazylia suszona
płatki chilli
cukier
gałka muszkatołowa
CZas na gotowanie
Krok 1
Fileta z mintaja rozmrażamy, dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym z nadmiaru wody. Następnie przyprawiamy.
Krok 2
Rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 3
Pora kroimy w cieńkie plastry, paprykę w paski a ziemniaka w drobną kostkę i posypujemy nimi rybę tak, aby była w całości przykryta.
Krok 4
Jajka ubijamy ze śmietanką i doprawiamy do smaku. Ser trzemy na tarce jarzynowej i dodajemy do jajek i śmietany. Całość mieszamy.
Krok 5
Rybę zalewamy sosem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok. 20 min.
Krok 6
Ciepłe danie posypujemy natką pietruszki.