Makaron trofie z makrelą wędzoną i pomidorami suszonymi
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
0,15kg
MC makaron trofie0,03ml
MC pomidory suszone0,10kg
Makrela wędzona0,01kg
Bazylia0,10kg
Pulpa pomidorowa0,01kg
Czosnek0,02kg
Cebula0,01l
Aro oliwa0,01kg
Aro ser twardysól
pieprz
CZas na gotowanie
Krok 1
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją załączoną na opakowaniu.
Krok 2
Czosnek, cebulę i pomidory drobno siekamy.
Krok 3
Makrelę oczyszczamy i rozdrabniamy widelcem.
Krok 4
Na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzucamy czosnek, cebulę, pomidory suszone i smażymy przez 3 min.
Kork 5
Dodajemy pulpę pomidorową oraz grubo posiekaną bazylię i gotujemy pod przykryciem przez ok. 5 min., aż uzyskamy konsystencję sosu.
Krok 6
Następnie do sosu dodajemy makaron oraz makrelę i całość mieszamy.
Krok 7
Danie podajemy na ciepło z grubo tartym serem.