Makaron trofie z makrelą wędzoną i pomidorami suszonymi

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,15kg
MC makaron trofie
0,03ml
MC pomidory suszone
0,10kg
Makrela wędzona
0,01kg
Bazylia
0,10kg
Pulpa pomidorowa
0,01kg
Czosnek
0,02kg
Cebula
0,01l
Aro oliwa
0,01kg
Aro ser twardy
sól
pieprz

CZas na gotowanie

Krok 1
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją załączoną na opakowaniu. 
Krok 2
Czosnek, cebulę i pomidory drobno siekamy. 
Krok 3
Makrelę oczyszczamy i rozdrabniamy widelcem. 
Krok 4
Na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzucamy czosnek, cebulę, pomidory suszone i smażymy przez 3 min. 
Kork 5
Dodajemy pulpę pomidorową oraz grubo posiekaną bazylię i gotujemy pod przykryciem przez ok. 5 min., aż uzyskamy konsystencję sosu.
Krok 6
Następnie do sosu dodajemy makaron oraz makrelę i całość mieszamy. 
Krok 7
Danie podajemy na ciepło z grubo tartym serem.