Makaron trofie z indykiem

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,1kg
MC makaron trofie Semola 1 kg
0,1kg
Udo indyka b/k,s - map
0,01kg
MC cebula czerwona obrana 2 kg
0,1kg
MC pomidory krojone 2500 g
0,01kg
Aro masło extra 200 g
0,01kg
Aro ser tw.10m 500 g tarty
0,08kg
Aro ananas kawałki 3 kg
0,01kg
MC pestki dyni 1 kg
0,01kg
Natka pietruszki 
sól
pieprz
bazylia suszona
płatki chilli
cukier

CZas na gotowanie

Krok 1
Makaron gotujemy w osolonej wodzie do chwili, aż będzie al dente.
Krok 2
Udo z indyka oczyszczamy z błon i kroimy w cienkie paski.
Krok 3
Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy oczyszczaną cebulę pokrojoną w pióra, następnie dodajemy pokrojonego w paski indyka i przyprawy. Całość podsmażamy przez ok. 6 min. na małym ogniu. 
Krok 4
Następnie dodajemy pomidory i ananasa pokrojonego w paski, całość mieszamy.
Krok 5
Ugotowany makaron dodajemy do gotowego sosu. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy z posiekaną natką pietruszki.
Krok 6
Danie podajemy z prażonymi pestkami dyni i startym serem.