Makaron trofie z indykiem
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
0,1kg
MC makaron trofie Semola 1 kg0,1kg
Udo indyka b/k,s - map0,01kg
MC cebula czerwona obrana 2 kg0,1kg
MC pomidory krojone 2500 g0,01kg
Aro masło extra 200 g0,01kg
Aro ser tw.10m 500 g tarty0,08kg
Aro ananas kawałki 3 kg0,01kg
MC pestki dyni 1 kg0,01kg
Natka pietruszki sól
pieprz
bazylia suszona
płatki chilli
cukier
CZas na gotowanie
Krok 1
Makaron gotujemy w osolonej wodzie do chwili, aż będzie al dente.
Krok 2
Udo z indyka oczyszczamy z błon i kroimy w cienkie paski.
Krok 3
Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy oczyszczaną cebulę pokrojoną w pióra, następnie dodajemy pokrojonego w paski indyka i przyprawy. Całość podsmażamy przez ok. 6 min. na małym ogniu.
Krok 4
Następnie dodajemy pomidory i ananasa pokrojonego w paski, całość mieszamy.
Krok 5
Ugotowany makaron dodajemy do gotowego sosu. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy z posiekaną natką pietruszki.
Krok 6
Danie podajemy z prażonymi pestkami dyni i startym serem.