Łosoś w cieście francuskim

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,10kg
MC ciasto francuskie 500 g
0,10kg
P fl łosoś brzuszki wędzone n/g 
0,01kg
MC cebula czerwona obrana 2 kg
0,04kg
MC ser mozzarella wióry 2 kg miesz.
0,05kg
MC dynia kostka 2,5 kg
0,01l
Aro olej rzepakowy
0,01kg
MC sałatka szwedzka 2,5/1,2 kg
0,01kg
Aro słonecznik łuskany
0,01kg
Natka pietruszki
sól
pieprz
cukier trzcinowy

CZas na gotowanie

Krok 1
Ciasto francuskie rozwałkowujemy i przekładamy do formy na muffiny.
Krok 2
Cebulę oczyszczamy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem. Następnie dodajemy dynię i przyprawy - całość podsmażamy, a następnie odstawiamy na bok.
Krok 3
Brzuszki z łososia oczyszczamy, zdejmujemy skórę i rozdrabniamy widelcem. Natkę pietruszki siekamy, następnie wszystko mieszamy z dynią i serem.
Krok 4
Gotowy farsz przekładamy do formy wyłożonej ciastem francuskim i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do temp. 200 stopni. Pieczemy przez ok. 15 min.
Krok 5
Gotowe danie podajemy z sałatką szwedzką.