Łosoś w cieście francuskim
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
0,10kg
MC ciasto francuskie 500 g0,10kg
P fl łosoś brzuszki wędzone n/g 0,01kg
MC cebula czerwona obrana 2 kg0,04kg
MC ser mozzarella wióry 2 kg miesz.0,05kg
MC dynia kostka 2,5 kg0,01l
Aro olej rzepakowy0,01kg
MC sałatka szwedzka 2,5/1,2 kg0,01kg
Aro słonecznik łuskany0,01kg
Natka pietruszkisól
pieprz
cukier trzcinowy
CZas na gotowanie
Krok 1
Ciasto francuskie rozwałkowujemy i przekładamy do formy na muffiny.
Krok 2
Cebulę oczyszczamy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem. Następnie dodajemy dynię i przyprawy - całość podsmażamy, a następnie odstawiamy na bok.
Krok 3
Brzuszki z łososia oczyszczamy, zdejmujemy skórę i rozdrabniamy widelcem. Natkę pietruszki siekamy, następnie wszystko mieszamy z dynią i serem.
Krok 4
Gotowy farsz przekładamy do formy wyłożonej ciastem francuskim i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do temp. 200 stopni. Pieczemy przez ok. 15 min.
Krok 5
Gotowe danie podajemy z sałatką szwedzką.