Kurczak z białą fasolą i kolendrą

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,20kg
Udo kurczaka b/k, z/s ok 2,5 kg
0,05kg
Cebula ultra bag
0,01kg
Czosnek
0,01kg
Kolendra cięta 250 g
0,10kg
Aro fasola 400 g biała
0,05kg
MC kukurydza s. Słodka 2,5 kg
0,10kg
MC papryka paski mix 2,5 kg
0,10kg
Seler naciowy 1 szt. 
0,01l
Aro olej rzepakowy
0,01kg
MC kiełki słonecznika 200 g
sól
pieprz
kumin
płatki chilli

CZas na gotowanie

Krok 1
Kurczaka oczyszczamy i kroimy w paski o grubości ok. 1 cm. 
Krok 2
Seler naciowy oczyszczamy i kroimy na nierównomierne kawałki, cebulę kroimy w półkrążki, czosnek siekamy, paprykę odmrażamy i odstawiamy na bok.
Krok 3
Na patalni rozgrzewamy olej i smażymy kurczaka. Następnie dodajemy cebulę, czosnek, seler, paprykę i kukurydzę. Całość mieszamy i doprawiamy oraz podlewamy niewielką ilością wody. 
Krok 4
Dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Dodajemy odsączoną białą fasolę i posiekaną kolendrę.
Krok 5
Danie podajemy z kiełkami słonecznika.