Kurczak z białą fasolą i kolendrą
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
0,20kg
Udo kurczaka b/k, z/s ok 2,5 kg0,05kg
Cebula ultra bag0,01kg
Czosnek0,01kg
Kolendra cięta 250 g0,10kg
Aro fasola 400 g biała0,05kg
MC kukurydza s. Słodka 2,5 kg0,10kg
MC papryka paski mix 2,5 kg0,10kg
Seler naciowy 1 szt. 0,01l
Aro olej rzepakowy0,01kg
MC kiełki słonecznika 200 gsól
pieprz
kumin
płatki chilli
CZas na gotowanie
Krok 1
Kurczaka oczyszczamy i kroimy w paski o grubości ok. 1 cm.
Krok 2
Seler naciowy oczyszczamy i kroimy na nierównomierne kawałki, cebulę kroimy w półkrążki, czosnek siekamy, paprykę odmrażamy i odstawiamy na bok.
Krok 3
Na patalni rozgrzewamy olej i smażymy kurczaka. Następnie dodajemy cebulę, czosnek, seler, paprykę i kukurydzę. Całość mieszamy i doprawiamy oraz podlewamy niewielką ilością wody.
Krok 4
Dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Dodajemy odsączoną białą fasolę i posiekaną kolendrę.
Krok 5
Danie podajemy z kiełkami słonecznika.