Kotlet rybny z mixem sałat
GLUTEN FREE

Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
0,05kg
Dorsz atlantycki tusza wędzona 0,05kg
Łosoś brzuszki wędzone0,10kg
Aro fasola czerwona 0,01kg
Czosnek0,10l
Olej rzepakowy aro0,05kg
Cebula0,01kg
Kolendra0,10kg
Mix sałatsól
pieprz
papryka chilli w proszku
CZas na gotowanie
Krok 1
Mięso łososia i dorsza grubo siekamy, fasolę rozgniatamy widelcem, a następnie łączymy z siekanymi rybami dokładnie mieszając.
Krok 2
Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Smażymy przez ok. 3 min. ciągle mieszając. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 3
Po ostygnięciu dodajemy do mieszanki ryb i fasoli i mieszamy.
Krok 4
Przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką chili w proszku.
Krok 5
Następnie formujemy burgery i grillujemy na ruszcie lub patelni grillowej przez ok. 2-3 min z każdej strony. Po usmażeniu kładziemy na ręczniku papierowym, aby odsączyć tłuszcz.
Krok 6
Podajemy na talerzu z miksem sałat.