Jogurtowy Podpłomyk z grillowanym serem Ustrzyckim
DANIE WEGETARIAŃSKIE
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
1kg
Mąka Uniwersalna ARO0,2kg
Ser Rolada Ustrzycka METRO Chef0,5kg
Jogurt Naturalny METRO Chef0,1kg
Dalmare Kawior Czarny0,1kg
Koperek METRO Chefsól
pieprz czarny młotkowany
CZas na gotowanie
Krok 1
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól i mieszamy. Do mąki dodajemy jogurt i mieszamy składniki łyżką a następnie zagniatamy ciasto na blacie podsypanym mąką. Zagniecione, jednolite i elastyczne ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 minut.
Krok 2
Ser kroimy w plastry i smażymy na patelni grillowej.
Krok 3
Ciasto dzielimy na 2 części i rozwałkowujemy na cienkie placki. Patelnię rozgrzewamy i kładziemy na niej rozwałkowany placek i smażymy po 2-3 minuty z każdej strony.
Krok 4
Podpłomyk serwujemy z grillowanym serem oraz kawiorem czarnym i dekorujemy koperkiem. Opcjonalnie polewamy oliwą koperkową.