Jogurtowy Podpłomyk z grillowanym serem Ustrzyckim

DANIE WEGETARIAŃSKIE

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji10

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
1kg
Mąka Uniwersalna ARO
0,2kg
Ser Rolada Ustrzycka METRO Chef
0,5kg
Jogurt Naturalny METRO Chef
0,1kg
Dalmare Kawior Czarny
0,1kg
Koperek METRO Chef
sól
pieprz czarny młotkowany

CZas na gotowanie

Krok 1
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól i mieszamy. Do mąki dodajemy jogurt i mieszamy składniki łyżką a następnie zagniatamy ciasto na blacie podsypanym mąką. Zagniecione, jednolite i elastyczne ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 minut. 
Krok 2
Ser kroimy w plastry i smażymy na patelni grillowej. 
Krok 3
Ciasto dzielimy na 2 części i rozwałkowujemy na cienkie placki. Patelnię rozgrzewamy i kładziemy na niej rozwałkowany placek i smażymy po 2-3 minuty z każdej strony.
Krok 4
Podpłomyk serwujemy z grillowanym serem oraz kawiorem czarnym i dekorujemy koperkiem. Opcjonalnie polewamy oliwą koperkową.