Indyk z mango i ciecierzycą
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
0,20kg
Udo indyka map0,05kg
Cebula ultra bag0,01kg
Czosnek0,05kg
Ciecierzyca0,04kg
MC szpinak liście porc. 2,5 kg0,04kg
MC papryka paski mix 2,5 kg0,04kg
MC mango kostka 1 kg0,01l
Aro olej rzepakowy0,01kg
Natka pietruszkisól
pieprz
kolendra mielona
kumin mielony
chilli mielone
CZas na gotowanie
Krok 1
Udo z indyka oczyszczamy i kroimy w kostkę 3 na 3 cm.
Krok 2
Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w dużą kostkę, a czosnek drobno siekamy.
Krok 3
Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i podsmażamy w niej indyka. Następnie dodajemy cebulę i czosnek, mieszamy i kontynuujemy smażenie przez ok. 3 min.
Krok 4
Dodajemy paprykę pokrojoną w paski, szpinak, mango oraz ciecierzycę i całość doprawiamy solą, pieprzem, kolendrą, kuminem oraz chilli. Całość dusimy pod przykryciem przez ok. 10 min.
Krok 5
Danie podajemy z posiekana natką pietruszki.