Indyk z mango i ciecierzycą

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,20kg
Udo indyka map
0,05kg
Cebula ultra bag
0,01kg
Czosnek
0,05kg
Ciecierzyca
0,04kg
MC szpinak liście porc. 2,5 kg
0,04kg
MC papryka paski mix 2,5 kg
0,04kg
MC mango kostka 1 kg
0,01l
Aro olej rzepakowy
0,01kg
Natka pietruszki
sól
pieprz
kolendra mielona
kumin mielony
chilli mielone

CZas na gotowanie

Krok 1
Udo z indyka oczyszczamy i kroimy w kostkę 3 na 3 cm.
Krok 2
Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w dużą kostkę, a czosnek drobno siekamy.
Krok 3
Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej i podsmażamy w niej indyka. Następnie dodajemy cebulę i czosnek, mieszamy i kontynuujemy smażenie przez ok. 3 min.
Krok 4
Dodajemy paprykę pokrojoną w paski, szpinak, mango oraz ciecierzycę i całość doprawiamy solą, pieprzem, kolendrą, kuminem oraz chilli. Całość dusimy pod przykryciem przez ok. 10 min.
Krok 5
Danie podajemy z posiekana natką pietruszki.