Filet z mintaja z cukinią

GLUTEN FREE

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,18kg
Mintaj Filet
0,10kg
Cukinia Żółta
0,03kg
HA Olej z prażonego sezamu
0,02kg
FL Sezam
0,10kg
Sante Quinoa
0,05kg
HA sos ostrygowy
sól morska
czarny pieprz
majeranek
papryka ostra
tymianek
cukier do smaku

CZas na gotowanie

Krok 1
Mintaja rozmrażamy i marynujemy w oleju sezamowym z przyprawami przez ok. 2 godziny następnie przekładamy na blaszkę do pieczenia.
Krok 2
Zamarynowaną rybę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy przez ok. 15 min.
Krok 3
Komosę ryżową gotujemy w rondelku z osoloną wodą przez 12 min.
Krok 4
Cukinie kroimy przy pomocy spiralizera lub nożem na cienkie nitki przypominające spaghetti i podsmażamy na patelni z olejem sezamowym.
Krok 5
Do cukinii dodajemy komosę ryżową i sos ostrygowy, mieszamy i smażymy ok. 3 min.
Krok 6
Układamy mintaja na spaghetti z cukinii z komosą i posypujemy sezamem do dekoracji.