Filet z kurczaka ze słonecznikiem

Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
0,15kg
Filet z Kurczaka0,1kg
Bułka tarta PSS0,03kg
Jaja ARO0,1kg
Kalafior Aro Mrożony0,1l
Śmietana MC 30%0,1kg
Marchew Aro Mrożona0,05kg
Mąka Uniwersalna Aro0,05kg
Masło Aro0,04l
Miód Aro Wielokwiatowy0,08kg
Słonecznik Aro Łuskanysól morska
czarny pieprz
majeranek
papryka ostra
tymianek
cukier do smaku
CZas na gotowanie
Krok 1
Pierś z kurczaka oczyszczamy, bułkę tartą mielimy razem ze słonecznikiem.
Krok 2
Następnie panierujemy kurczaka w bułce tartej.
Krok 3
Kalafior podgrzewamy w rondelku ze śmietana. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 10min.
Krok 4
Po zagotowaniu używając blendera, blendujemy do uzyskania aksamitnego puree.
Krok 5
Marchew obieramy i i kroimy w długie cienkie plastry. Podsmażamy na patelni z kminkiem i miodem.
Krok 6
Kurczaka serwujemy z marchwią i puree z kalafiora.