Filet z kurczaka ze słonecznikiem

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji1

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
0,15kg
Filet z Kurczaka
0,1kg
Bułka tarta PSS
0,03kg
Jaja ARO
0,1kg
Kalafior Aro Mrożony
0,1l
Śmietana MC 30%
0,1kg
Marchew Aro Mrożona
0,05kg
Mąka Uniwersalna Aro
0,05kg
Masło Aro
0,04l
Miód Aro Wielokwiatowy
0,08kg
Słonecznik Aro Łuskany
sól morska
czarny pieprz
majeranek
papryka ostra
tymianek
cukier do smaku

CZas na gotowanie

Krok 1
Pierś z kurczaka oczyszczamy, bułkę tartą mielimy razem ze słonecznikiem.
Krok 2
Następnie panierujemy kurczaka w bułce tartej.
Krok 3
Kalafior podgrzewamy w rondelku ze śmietana. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 10min.
Krok 4
Po zagotowaniu używając blendera, blendujemy do uzyskania aksamitnego puree.
Krok 5
Marchew obieramy i i kroimy w długie cienkie plastry. Podsmażamy na patelni z kminkiem i miodem.
Krok 6
Kurczaka serwujemy z marchwią i puree z kalafiora.