Dorsz w sosie brokułowym z pierożkami szpinakowymi
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
1,8kg
Dorsz czarny filet1kg
Pierogi ze szpinakiem0,6kg
Grilowane warzywa0,5kg
Brokuły0,5l
Śmietanka0,4l
Olej rzepakowysól
pieprz
CZas na gotowanie
Krok 1
Rybę oczyszczamy i obsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowy.
Krok 2
Brokuły rozmrażamy, następnie rozdrabniamy i obsmażamy na rozgrzanej patelni z olejem, jak będą miękkie dolewamy śmietankę i całość doprawiamy solą i pieprzem, redukujmy sos do uzyskania średniej gęstości.
Krok 3
Pierożki przygotowujemy zgodnie z instrukcją załączoną na opakowaniu.
Krok 4
Na rozgrzanej patelni podsmażamy grillowane warzywa. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 5
Rybę podajemy z pierożkami i grilowanymi warzywami oraz sosem brokułowym.