Ceviche z przegrzebków na taco pszennym z musem z awokado, grejpfrutem i chili

Czas60 min
Poziom trudnościŚredni
Ilość porcji10

Będziesz potrzebował

IlośćSkładnik
1kg
MC Tortilla pszenna
1l
ARO Olej rzepakowy
0,5kg
ARO Olej rzepakowy
0,1kg
Grejpfrut Czerwony
0,1kg
Papryka Chilli Mix
0,7kg
Makro Premium Przegrzebki
0,1kg
MC Cytryna
0,1kg
MC Limonka
0,1l
ARO Oliwa
sól
pieprz czarny młotkowany

CZas na gotowanie

Krok 1
Przegrzebki kroimy wzdłuż, przyprawiamy solą i pieprzem i marynujemy w soku z cytryny, limonki oraz oliwie z oliwek. 
Krok 2
Tortille pszenną smażymy na patelni z rozgrzanym olejem do momentu, aż będzie chrupiąca. 
Krok 3
Grejpfruta segmentujemy, chili kroimy w drobne plasterki. 
Krok 4
Awokado przekrajamy w pół. Łyżką wydłubujemy miąższ i przekładamy do wysokiego naczynia. Przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny, następnie blendujemy do momentu uzyskania aksamitnego pure. 
Krok 5
Przegrzebki podajemy na chrupiącym taco z tortili pszennej z musem z awokado, cząstkami grejpfruta i chili.