Ceviche z przegrzebków na taco pszennym z musem z awokado, grejpfrutem i chili
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
1kg
MC Tortilla pszenna1l
ARO Olej rzepakowy0,5kg
ARO Olej rzepakowy0,1kg
Grejpfrut Czerwony0,1kg
Papryka Chilli Mix0,7kg
Makro Premium Przegrzebki0,1kg
MC Cytryna0,1kg
MC Limonka0,1l
ARO Oliwasól
pieprz czarny młotkowany
CZas na gotowanie
Krok 1
Przegrzebki kroimy wzdłuż, przyprawiamy solą i pieprzem i marynujemy w soku z cytryny, limonki oraz oliwie z oliwek.
Krok 2
Tortille pszenną smażymy na patelni z rozgrzanym olejem do momentu, aż będzie chrupiąca.
Krok 3
Grejpfruta segmentujemy, chili kroimy w drobne plasterki.
Krok 4
Awokado przekrajamy w pół. Łyżką wydłubujemy miąższ i przekładamy do wysokiego naczynia. Przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny, następnie blendujemy do momentu uzyskania aksamitnego pure.
Krok 5
Przegrzebki podajemy na chrupiącym taco z tortili pszennej z musem z awokado, cząstkami grejpfruta i chili.