Burger z kurczaka marynowanego w maślance z kimchi
Będziesz potrzebował
IlośćSkładnik
2kg
Udo Kurczaka1l
Maślanka Naturalna0,5kg
ARO Mąka Uniwersalna0,2kg
ARO Skrobia Ziemniaczana10szt.
Bułka Hamburgerowa duża1kg
Kimchi1kg
ARO Majonez0,5kg
MC Pomidor0,1kg
MC Sałata Lodowa0,1kg
Ogórek3l
ARO Olej rzepakowysól
pieprz czarny młotkowany
kmin rzymski
przyprawa curry
papryka słodka
papryka cayenne
CZas na gotowanie
Krok 1
Udo kurczaka oczyszczamy i umieszczamy w maślance, następnie odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny.
Krok 2
Mąkę, skrobię ziemniaczaną i wszystkie przyprawy łączymy w miseczce i dobrze mieszamy.
Krok 3
Bułkę do burgera przekrajamy w pół i grillujemy do uzyskania odpowiedniego koloru.
Krok 4
Udko z kurczaka wyjmujemy z marynaty i panierujemy z obu stron, następnie smażymy na oleju rozgrzanym do 160 st. C. przez ok 8 minut.
Krok 5
Po usmażeniu kurczaka podajemy w grillowanej bułce posmarowanej majonezem z sałatą lodową, pomidorem i ogórkiem pokrojonym w plastry oraz kimchi.