Nasza wołowina pochodzi z wyselekcjonowanego bydła, a dokładniej z byków i jałówek, które mają mniej niż 30 miesięcy. Gwarantuje to najwyższą jakość mięsa, które jest delikatne i pełne smaku.
Dojrzewanie
Dbamy o to, aby między ubojem a dostawą mięsa upłynęło 14 dni, co zapewnia optymalne dojrzewanie, poprawia smak i delikatność mięsa. Ten okres pozwala naturalnym enzymom na rozkład włókien mięśniowych, co skutkuje bogatszym i bardziej soczystym smakiem.
Znakomity smak
Nasza wołowina pochodzi z bydła wypasanego na zielonych pastwiskach Irlandii, charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i delikatnością. Mięso jest bogate w smak, soczyste, niemal rozpływające się w ustach.
Dostosowane do potrzeb profesjonalistów
Nasze produkty spełniają wysokie standardy obowiązujące w branży HORECA, zapewniając powtarzalność, jakość i wyjątkowy smak.
Rozbiór i elementy
Oferujemy szeroki wybór elementów, które zyskują popularność dzięki filozofii „Od Głowy do Ogona”, pozwalając na odkrywanie i przygotowywanie kreatywnych dań z każdej części zwierzęcia.
Szeroki wybór
Nasz obecny asortyment obejmuje wiele różnych produktów, zapewniając idealne cięcie do każdej kulinarnej kreacji.
Metro Chef wołowina irlandzka
Mięso wołowe można też stosować w zmielonej formie. Doskonale nada się wówczas do przygotowania pulpetów czy sosów. Wołowina mielona to także wyśmienity dodatek do farszu na pierogi. Za jej pomocą powstają również paszteciki lub dobrze wszystkim znane burgery. Mieloną wołowinę można przyrządzać na wiele pysznych sposobów – wszystko zależy od upodobań.
Picanha to cięcie z górnej części krzyżowej. Popularna w kuchni portugalskiej, zyskuje szybko na popularności w całej Europie. Często wykorzystywana do grillowania, pieczenia lub na szpikulce w brazylijskim barbecue (churrasco). Najlepiej przygotowywać ją na grillu w wysokiej temperaturze, aby wytopić tłuszcz, uzyskując chrupiącą skórkę, a jednocześnie zachowując soczystość i delikatność w środku.
Stek z łaty wołowej
Bavetta, czyli stek z łaty wołowej, to uniwersalne cięcie o długim, płaskim kształcie i luźnej, włóknistej strukturze. Jest szczególnie popularne w kuchni francuskiej. Ze względu na swoją budowę świetnie nada się do przygotowania w formie tradycyjnego steka, ale również na przykład jako dodatek do dań typu Stir Fry.
Antrykot wołowy z kością (Cote de boeuf)
Côte de boeuf to stek z antrykotu z kością, ceniony za bogaty smak, który nadaje mu kość podczas gotowania. Idealne na specjalne okazje lub wykwintne prezentacje, a po pokrojeniu często służy jako danie centralne do podziału między dwie osoby.
Antrykot wołowy bez kości
Antrykot, znany również jako ribeye, to wykwintne cięcie z części grzbietowej. Jest to najpopularniejszy stek na świecie, wysoko ceniony przez szefów kuchni. Znany przede wszystkim ze swojej delikatności i intensywnego smaku, co czyni go jednym z najbardziej pożądanych kawałków mięsa.
Tomahawk stek z antrykotu wołowego
Tomhawk to kawałek mięsa wycinany ze środkowej części antrykotu z kością żebrową. Wyróżnia się marmurkowatością co sprawia ze podczas obróbki pozostaje soczyste i aromatyczne.
MARKI WŁASNE
ODKRYJ NASZE MARKI WŁASNE
Dowiedz się, jak nasze marki własne mogą ułatwić Ci pracę